Tedd jobbá valaki életét!

Az hogy a világ jobb vagy rosszabb hely lesz-e a jövőben, rajtunk múlik.

Mi változtatjuk meg a világot, együtt.

Ha mindenki segít egy emberen legalább, a világ máris jobb hellyé válik.

Olyan hellyé, ahol élni szeretnénk.

Mindenki elgondolkozik azon, hogyan tudna maradandót alkotni, olyat tenni aminek valóban van értelme. Rengeteg lehetőség van erre, adományozhatunk, vehetünk valami hasznosat a másik embernek, vagy megtaníthatjuk valamire, amivel jobbá tudja tenni az életét. A világot mi tesszük jobbá, utánunk a gyerekeink, akiket megtanítunk rá, hogyan tudják jobbá tenni a világot. Az első lépés valakinek segíteni, akinek szüksége van rá.

Ha nem az egész világot akarjuk megváltoztatni a mai napról holnapra, akkor kis erőfeszítéssel is nagy dolgokat érhetünk el. Többször adtam az étkezési utalványom utcán kolduló embereknek, adakoztam alapítványoknak, vagy olyannak vettem valamit, akinek valóban szüksége volt rá. Sosem gondoltam, hogy ezzel nagy változást vittem valaki életébe, de talán igen, sosem tudhatom. Ma már minden apró változásban hiszek, hiszem, hogy előidézhet egy nagyobb változást. Ma arra bátorítok mindenkit, hogy legalább egy ember életét tegye jobbá valahogyan. Ez nem csak a két félnek pozitív, aki látja-hallja inspirálódik és talán segít valaki máson. Ha látják, hogy megsegítünk valakit, mások is úgy érzik majd, hogy ezt nekik is meg kell tenni. Így terjed el a “szokás” és tesszük jobbá a világot, mert odafigyelünk a másik emberre. Amikor Vietnámba jöttem, nem gondoltam, hogy megváltoztatom valaki életét – a sajátomon kívül, de segíteni akartam. Néhány nappal ezelőtt eljöttem Hanoi-ból. Nem tudtam mindenki előtt “beszédet “tartani, mert nagyon megszerettem az embereket, de üzenet írtam nekik a vonatról. A diákjaimnak ezt írtam:

“Folytassátok az angol tanulását, meglátjátok kinyílik előttetek a világ – csak úgy mint előttem”

Erre több választ, lájkot is kaptam, de a legjobban az egyik diákom válasza gondolkoztatott el. Azt írta, hogy inspiráltam, ezt köszöni szépen. Mostantól keményebben tanul majd angolul és nem hagyja abba, amíg folyékonyan nem fog tudni beszélni. Egy valaki életét tehát biztosan jobbá tettem. Remélem a többiek is megfogadják legalább 1-2 tanulási ötletemet, ezzel pedig segítettem nekik, hogy jobb munkájuk legyen a jövőben. Remélem Ho Chi Minh city-ben is inspirálok majd valakit, és ha később visszamegyek az irodai állásomhoz, azért leszek boldog, mert tudom, hogy már valaki életét jobbá tettem. Persze addig is remélem, több diáknak tudok majd segíteni, most már teljes mértékben látom az értelmét annak, hogy angolt tanítsak – attól függetlenül, hogy nem anyanyelvi szinten beszélem a nyelvet. Látom, hogy tudok motiválni embereket és a diákjaim közül sokakat sikerült.

Fontos, hogy megtaláljuk a módját, hogyan tudunk valakinek segíteni. Más emberek ebből ihletet nyernek és ők is segíteni akarnak majd. Nézz körül a környezetedben és segíts valakinek, akinek szüksége van rá. Nem kell nagy dolgokra gondolni, lehet csak egy barátnak van szüksége rád, lehet, hogy egy idegennek.

Néhányan hallottak már arról, mit is csinálok Vietnámban és megkerestek, hogyan lehet itt angolt tanítani önkéntesként…

 

Szerző: anitasz75

Utazó - Kalandvágyó - Blogger

2 című bejegyzés “Tedd jobbá valaki életét!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Visszajelzés: Félelmeink – AsUchange

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: